Sposób przygotowania

Cebulę drobniutko siekamy i dusimy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory- chwilkę dusimy razem, a następnie wlewamy około 1,5 szklanki wody i wrzucamy kostki rosołowe.
Wsypujemy proszek do pieczenia i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut.
Po tym czasie ściągamy garnek z ognia i studzimy zupę.
Za pomocą blendera lub malaksera miksujemy ją, a następnie przepuszczamy przez drobniutkie sitko.
Do zmiksowanej i przecedzonej zupy dodajemy jeszcze około 1,5 szklanki wody i makaron- dodajemy także cukier- doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 15 minut na wolnym ogniu.
Na koniec zabielamy zupę śmietaną i przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne i smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    uwielbiam pomidorówkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !