Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 10 szt
kukurydza konserwowa 200 g
przecier pomidorowy 150 g
papryka mielona 4 szczypty
olej do smażenia 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 szczypty
mięso mielone wołowe 50 dag
pieprz 3 szczypty
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spaghetti

Pomidory, paprykę kroimy na małą kostkę .
W wysokim garnku na rozgrzanym oleju smażymy mięso mielone.
Dodajemy pokroje pomidory, przecier pomidorowy i smażymy aż pomidory zmiękną.
Dodajemy paprykę i odsączona od zalewy kukurydzę .Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi ,słodką papryką i pieprzem.
Gotujemy aż wszystko ładnie się ze sobą połączy i zmięknie.
Polewamy po makaronie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 17.04.2013 09:56
Sos palce lizać :-)
Motorek 17.03.2013 12:43
domowy najlepszy
ankaryba 05.09.2012 09:14
pyszny :-)
manaika 07.11.2011 11:59
chyba zacznę robić domowe sosy:)
Wacław 03.10.2011 08:51
pyszny sos ,lubie taki
ben-ka 27.08.2011 08:55
oj dobry sosik,dobry:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak