Sposób przygotowania

Pomidory, paprykę kroimy na małą kostkę .
W wysokim garnku na rozgrzanym oleju smażymy mięso mielone.
Dodajemy pokroje pomidory, przecier pomidorowy i smażymy aż pomidory zmiękną.
Dodajemy paprykę i odsączona od zalewy kukurydzę .Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi ,słodką papryką i pieprzem.
Gotujemy aż wszystko ładnie się ze sobą połączy i zmięknie.
Polewamy po makaronie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    oj dobry sosik,dobry:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny sos ,lubie taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    chyba zacznę robić domowe sosy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    domowy najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Sos palce lizać :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !