Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 torebki
grzyby leśne 30 dkg
cebula 1/2 sztuki
jabłko kwaśne 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z grzybami

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić. Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, usmażyć na oleju, oprószyć solą i pieprzem, przestudzić. Ryż wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, obranym i startym na tarce o dużych oczkach jabłkiem, grzybami i majonezem. Doprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.09.2012 00:11
dobra
Weronika_eM 04.09.2011 22:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak