Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 75 dkg
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
jogurt 1 szklanka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka truskawkowa

Truskawki 60 dkg oczyszczamy myjemy i kroimy,połowe owoców cukier i cukier waniliowy zalewamy 450 ml wrzątku i gotujemy 5 min.W pięciu łyżkach zimnej wody rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do truskawek i jeszcze raz gotujemy.Resztę truskawek kroimy i rozkładamy do pucharków ,zalewamt schłodzoną galaretką i zostawiamy do stężenia.Szklankę jogurtu mieszamy z cukrem waniliowym i łyżką soku z cytryny i dekorujemy galaretke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 26.03.2012 16:38
uwielbiam
Magdalena1110 26.08.2011 21:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak