Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem sliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 5 kg
cukier 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem sliwkowy

Śliwki pozbawiamy pestek, kroimy na kawałki i przekładamy do garnka z grubym dnem. Zasypujemy cukrem. Smażymy mieszając aż śliwki się przesmażą, sok odparuje i dżem stanie się gęsty.
Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 26.08.2011 14:22
jeden zmoich ulubionych
1j1o1l1a1 25.08.2011 11:27
śliwkowy najlepszy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak