Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana szynka w piekarniku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeża szynka wieprzowa 2 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sos sojowy 3 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana szynka w piekarniku

Mięso umyć i pokroić w plastry, cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę, dodać pozostałe przyprawy i wymieszać, odstawić na 20 minut.
Piekarnik nastawić na funkcję grilla, mięso ułożyć na kratce podstawiając blachę na ściekający tłuszcz.
Kratkę z mięsem ustawić na 4 poziomie od dołu i grillować po 7-8 minut z każdej strony. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 17.05.2012 11:55
apetyczne mięsko
cooleczka 15.11.2011 11:41
smaczne :)
eli_555 17.05.2011 23:18
pycha mięsko
Sarenka 31.03.2011 20:35
Aoetyczna :)
ewelina/bunia 28.10.2010 12:57
ładne
Smakosz6 13.10.2010 11:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak