Sposób przygotowania

Składniki:
* * 3 sznycle schabu
* * 2 jajka
* * ok.3 cm kawałek dużego oscypka
* * sól,czosnek granulowany,pieprz ziołowy,pieprz kolorowy,
* * bułka tarta do panierowania
* * olej do smażenia

Mięso umyć,osuszyć i rozbić.Oprószyć pieprzem kolorowym,czosnkiem granulowanym i solą. Jajka roztrzepać i panierować kotlety w jajku i bułce tartej.Smażyć z obu stron. Z pozostałych jajek i startego na grubej tarce oscypka zrobić gęstą papkę .Po przewróceniu mięsa na drugą stronę nałożyć na wierzch każdego masę oscypkowo jajeczną,rozsmarować i smażyć na małym ogniu.Wyłączyć ogień i trzymać jeszcze chwilę pod przykryciem na patelni.Oprószyć pieprzem ziołowym. Ja podałam z ryżem z warzywami,ogórkiem małosolnym i pomidorkami koktajlowymi. Córka żałowała,że tak mało oscypka zostało z jej wyjazdu w góry, bo chce powtórkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo pyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetne sznycle
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudowny, a ten oscypek - pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !