Sposób przygotowania

Składniki:
* * 6 sznycli wołowych na zrazy
* * 2 duże cebule
* * 2 łyżki mąki
* * 2 ogórki kiszone
* * 10 dag pieczarek
* * sól,pieprz ziołowy
* * 3 ząbki czosnku
* * 6 ziaren ziela angielskiego
* * 2 listki laurowe
* * 10 ziaren pieprzu ziarnistego
* * 1 łyżka przyprawy do mięs duszonych
* * 1 płaska łyżeczka rozmarynu
* * olej do smażenia

Sznycle opłukać i osuszyć.Rozbić uważając,aby nie porozcinać mięsa.Posolić z obu stron i z jednej oprószyć pieprzem ziołowym. 1/2 cebuli pokrojonej w piórka,2 pieczarki pokrojone i ćwiartki ogórka wykorzystać jako nadzienie.Zawinąć boki i zwinąć w drugą stronę w roladki.Obwiązać nićmi roladki. Oprószyć mąką.Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Pod koniec wsypać pokrojone pozostałe cebule i grubo posiekany czosnek.Gdy cebula się zeszkli, przełożyć do rondelka całą zawartość i podlać wodą.Doprawić rozmarynem i przyprawą do mięs duszonych.Wrzucić listki laurowe i ziele angielskie z pieprzem ziarnistym.Ew.posolić.Dusić do miękkości (ok.1 godzinę).W trakcie ew. uzupełniać wodę, która się wygotuje ale nie ma jej być zbyt dużo. Ja sosu nie zagęszczałam.Rozgotowana cebula i mąka , którą były oprószone roladki odpowiednio zagęściły sos.Jeśli ktoś lubi gęściejsze może w małej ilości przestudzonego sosu rozpuścić łyżkę mąki i wlać do rondla.Chwilkę razem pogotować mieszając. Ja podałam roladki z kaszą i sosem oraz ogórkiem kiszonym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetne sznycle
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wszystko byłoby super tylko czemu te byczki takie drogie...?
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Byczki drogie,bo zdrowsze niż świnki Misiu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !