Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier 1 szkl.
woda 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Upiec biszkopt.

Masa: mak namoczyć na noc. Zmielić przez maszynkę 3 razy. Ugotować syrop z cukru, wody i margaryny, dodać mak i smażyć 10 min.Często mieszać, aby się mak nie przypalił. Dobrze ciepłym ( nie gorącym i nie zimnym) smarować biszkopt.
Wierzch można polać polewą lub wg mnie lepiej pasuje lukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 15.01.2012 21:47
super
Justyna Jussstiii 11.09.2011 08:00
super polecam
Ela15 14.04.2011 18:13
ładnie wygląda
jolanka1 23.03.2011 10:32
Tylko, że to nie moje zdjęcia!!!
Marcin Vw1 08.01.2011 23:57
lubie
zuzanna6 20.12.2010 09:24
Też bardzo lubię każdy placek z makiem.
Kate131 06.09.2010 07:26
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak