Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryzana z szynką wędzoną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1/2 szkl
ryż biały 1 szkl
szynka wędzona 15 dag
patisony marynowane 5 szt
ogórek małosolny 3 szt
majonez tradycyjny 5 łyżek
kukurydza w puszce 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryzana z szynką wędzoną

Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Studzimy . Szynkę kroimy w paseczki lub kosteczkę . Ogórka kroimy w większe kawałki. Patisony kroimy w plasterki.Kukurydze odcedzamy dodajemy do sałatki.wszystkie skłądniki mieszamy .dodajemy majonez -mieszamy przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.05.2013 08:42
bardzo efektowna
gosia47-47 25.08.2011 11:07
smaczne
Gabriela7 25.08.2011 07:34
fajna
Małgorzata113 25.08.2011 07:11
świetny przepis
iwa643 25.08.2011 06:45
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak