Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet cukiniowo- pietruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukinia 3-4 plastry
pietruszka zielona 2-3 łyzki
masło do smażenia
przyprawy
twaróg 1/2 kostki
woda 1-2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: omlet cukiniowo- pietruszkowy

Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jajka wbić do miseczki- wymieszać, dodać 1-2 łyżki mineralnej, doprawić solą, pieprzem, wsypać posiekana zieleninę oraz cukinie- wymieszać.W międzyczasie rozgrzać masło na patelni- a następnie wlać połowe masy- przez pierwsza minute mieszać mase na patelni dowolnie,, tak, aby omlet nasz ściał się ze wszystkich stron- nastepnie dosmazyc jeszcze ok 2- 3 minuty, zsunąć na talerz, posypac pokruszonym twarogiem, zawinąc dowolnie, czynność powtórzyć z 2 częścia masy.

ps. oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, aby smazyc oba omlety równoczesnie,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak