Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka paprykowo-jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
jabłka 2 szt
cebula czerwona 1 szt
jogurt naturalny 0,5 szklanki
szczypiorek siekany 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowo-jabłkowa

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy posiekany szczypiorek i jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak