Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowo-paprykowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szpragowa ćwieć kg
pomidory 3 szt
papryka 1 szt
sól
pieprz
oregano
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowo-paprykowym

Pomidory parzymy, obieramy ze skórek, rozdrabniamy i podsmażamy na dużej patelni lub w garnku na oliwie.
Chwile później dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz przyprawy.
Fasolkę oczyszczamy i kroimy w kawałki, dodajemy do sosu.
Gotujemy mieszając aż fasolka zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 25.08.2011 11:14
i smakuje pysznie - ja jestem od niej uzalezniona :)
Nina7 25.08.2011 10:32
Prezentuje się wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak