Sposób przygotowania

Pory oczyscić z zewnętrznych twardych liści,przekroić wzdłuż na pół,starannie wypłukać.Kilka(4-5) warstw zewnętrznych odłożyć,środkowe posiekać,wrzucić do rondla.posolić,udusić na łyżce masła i ostudzić.Bekon pokroić w paski i lekko zarumienić na patelni.Resztę masła utrzeć na puch i nadal ucierając dodać żółtka i zielaninę.Wymieszać masę z bułką tartą,uduszonymi porami i wędzonką.Z białek ubić pianę,pod koniec ubijania dodać szczyptę soli i wymieszać z masą,przyprawić solą i pieprzem.Napełnić farszem liście porów,ułożyć je w brytfanie nasmarowanej oliwą zapiekać 10 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni,po czym posypać żółtym serem.Wyjąć,gdy ser sie roztopi.Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dawid12

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    smaczne i proste!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Pyszna przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    to musi być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !