Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Mięso włożyć do miski, dodać 1 jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, posiekaną cebulę razem ze szczypiorem, przeciśnięty przez praskę czosnek, ugotowany ryż, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, zanurzać w roztrzepanym jajku, otaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    muszę spróbować ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała kiedyś takie kotleciki zrobić.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !