Sposób przygotowania

Buraki umyć i i ugotować.
Wystudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce do tarcia ziemniaków.
Nadmiar soku odlać lub odsączyć buraki na sicie.
Dodać najpierw sok z cytryny, następnie chrzan i przyprawy, spróbować ewentualnie dodać soli.
Wstawić na noc do lodówki, żeby ćwikła się przegryzła.
Następnego dnia spróbować czy czuć wystarczająco chrzan, jeśli nie to dodać wg uznania, włożyć do słoiczków.
Najlepsza do mięs i wędlin

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    jest ok
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam do dań mięsnych;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !