Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z ciemnych winogron

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z ciemnych winogron

Umyty i obrany z kiści winogron, gotujemy w sokowniku aż winogron puści sok. Sok zlewamy do garnka, dodajemy na każdy litr soku 1/2 kg cukru (jeśli dodamy więcej cukru to uzyskamy gęstszy syrop, też dobry). Po zagotowaniu gorący sok wlewamy do butelek i zostawiamy do wystudzenia. Sok doskonale się przechowuje.
Zimą po rozcieńczeniu z wodą zastąpi kompot i herbatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 12.09.2011 20:21
Na zimę będzie jak znalazł:)
halinka1011 24.08.2011 20:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak