Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche pierożki do barszczu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,20 kg
masło 0,12 kg
żółta papryka 2 szt
śmietana 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki do barszczu

Wymienione składniki łączymy siekać je nożem, a następnie szybko zagniatamy cisto, i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Z dość cienko rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka o średnicy ok. 5 cm, na każde kółko nakładamy nieco farszu grzybowego i ze złożonych przez pół kółek formujemy pierożki. Układamy na blasze i smarujemy pędzlem maczanym w roztrzepanym jajku. Pieczemy w gorącym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak