Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z orzechową pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 500 gram
orzechy nerkowca 100 gram
sól do smaku
koper świeży do smaku
cytryna 1
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z orzechową pierzynką

Filet z łososia umyć, Wyjąć szczypcami duże ości, można pozostawić skórę, która podczas pieczenia przlgnie do folii aluminiowej i odejdzie.
Orzechy wrzucić do torebki foliowej i stłuc na drobno młotkiem tak, by pozostały malutkie kawałki. Rybę umieścić w naczyniu żaroodpornym lub na blasze na folii aluminiowej, posypać solą, polać delikatnie oliwą z oliwek i wysypać na górę orzechy wymieszane z posiekanym koperkiem. Przygnieść je dłonią, by nie spadały. Piec ok. 15-20minut.
Podawać z ryżem lub kuskusem i prostą surówką, np z kapusty oraz z kawałkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 21.02.2012 10:14
łosoś zawsze smaczny
SylwiaMagdaSabin 05.12.2011 10:51
fajnie
magical66 28.10.2011 19:54
smaczny
ziutula
ziutula 05.09.2011 12:20
dobry taki łosoś..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak