Sposób przygotowania

Filet z łososia umyć, Wyjąć szczypcami duże ości, można pozostawić skórę, która podczas pieczenia przlgnie do folii aluminiowej i odejdzie.
Orzechy wrzucić do torebki foliowej i stłuc na drobno młotkiem tak, by pozostały malutkie kawałki. Rybę umieścić w naczyniu żaroodpornym lub na blasze na folii aluminiowej, posypać solą, polać delikatnie oliwą z oliwek i wysypać na górę orzechy wymieszane z posiekanym koperkiem. Przygnieść je dłonią, by nie spadały. Piec ok. 15-20minut.
Podawać z ryżem lub kuskusem i prostą surówką, np z kapusty oraz z kawałkiem cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry taki łosoś..
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    fajnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    łosoś zawsze smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !