Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z wątróbki i szpinaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 1/2 kg
wątróbka drobiowa 1/2 kg
masło 3 łyżki
cebula 1 szt
rodzynki 2 łyżki
koniak 25 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z wątróbki i szpinaku

Młode listki szpinaku dokładnie myjemy i układamy na półmisku.Na patelni topimy masło i smażymy umyte i osuszone wątróbki,pod koniec smażenia wlewamy kieliszek koniaku lub brandy i dodajemy sól i pieprz i dusimy pod przykryciem kilka minut..Wyjmujemy z patelni i odstawiamy do ostygnięcia.W pozostałym sosie dusimy drobno pokrojoną cebulę,doprawiamy solą.Wątróbki drobno kroimy dodajemy uduszoną cebulę mieszamy i układamy na listkach szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 10.06.2012 06:08
super
Reda 10.06.2012 06:08
super
Maniek2 22.05.2012 20:46
fajna
KasiaK90 25.04.2012 09:40
ciekawa sałatka
Krystyna32 12.12.2011 00:14
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak