Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
ryż 1 woreczek
żółtko jajek 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ryżem

Czerstwą bułkę zamoczyć w mleku.
Ryż ugotować w wodzie. Po przestygnięciu ryż wymieszać z mięsem mielonym.
Dodać żółtko, pieprz, paprykę ostrą, trochę soli.
Namoczoną bułkę odsączyć z nadmiaru mleka. Wszystko razem dokładnie połączyć. Formować okrągłe kotleciki.
Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczy z dwóch stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.02.2012 09:26
fajne
Nina7 24.08.2011 14:14
Bardzo ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak