Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki kurze 1 kg
woda 3,5 l
marchew 4 sztuki
pietruszka bulwa 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
pietruszka zielona 1 sztuka
kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta

Nóżki umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą.
Marchew umyć, obrać i wrzucić do garnka.
Pietruszkę (bulwę) umyć, obrać i również przełożyć do garnka.
Dodać do tego ziele angielskie, liście bobkowe.
Pietruszkę zieloną umyć i wrzucić do pozostałych składników.
Wszystko razem gotować na małym ogniu 3 godziny.
Przygotować miski do galarety.
Na dnie ułożyć po garści kukurydzy i groszku. Marchew z garnka wyjąć, pokroić w kostkę i również ułożyć na dnie misek. Nóżki wyjąć, obrać, dodać do jarzyn z miskach. Wszystko zalać rosołem z garnka.
Pozostawić do stężenia. (nie potrzeba żelatyny!)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 09.09.2011 13:41
smaczne
byMJ 09.09.2011 13:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak