Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na spodzie z ciastek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
budyń waniliowy 2 opakowania
mleko do budyniu
cukier 1 łyżka
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na spodzie z ciastek

Ciastka pokruszyć do blendera. Dodać masło i zmiksować.
Ciastkami wyłożyć spód foremki do tartej i boki, dobrze dociskając.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 8 - 10 minut.
W rondelku zagotować mleko w nieco mniejszej ilości jak podaje producent na opakowaniu budyniu. Dodać do tego cukier, zamieszać, żeby się rozpuścił.
Na koniec wsypać budyń, zamieszać dokładnie. Zdjąć z ognia.
Czekoladę pokruszyć i posypać nią spód ciasta.
Gorący budyń przelać na ciasto.
Poczekać aż przestygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 29.05.2012 00:53
Rewelacyjne
Mysiunia 29.09.2011 09:26
ciekawy przepis:)
Agnieszka_B 24.08.2011 14:28
Pyszniutkie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak