Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony sos

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka zielona 1 pęczek
inne zioła
czosnek 3-4 ząbki
oliwa
ocet balsamiczny
bazylia świeża 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony sos

Podstawą sosu jest zielona pietruszka i świeża bazylia. Dodaję do niego także to,co akurat mam w kuchni czyli np. miętę i koperek. Miksujemy całą zieleninę z czosnkiem.
Uzyskaną papkę doprawiamy octem balsamicznym i solą i wszystko zalewamy oliwą z oliwek.
Taki sos może stać w lodówce nawet ponad tydzień.
Dodaję go do sałatek a także przyprawiam nim cukinię na grilla.
Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 07.01.2012 22:57
swietny
Hefalump 13.12.2011 22:50
pesto..mmmmm
mala2021 15.11.2011 12:53
super
Mariusz10 15.09.2011 23:51
super
MAR3STA 09.09.2011 21:46
świetny
Monika111 31.08.2011 11:53
A jaki smaczny! Polecam!
Izabela/bella81 30.08.2011 12:19
fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak