Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jeżyn

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny 1 kilogram
cukier 1/2 kilograma
Goździki całe Prymat do smaku
cynamon do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jeżyn

Jeżyny umyć i przebrać. Wrzucić na patelni i gotować na delikatnym ogniu. Dodać 3-4 goździki i szczyptę cynamonu oraz żelatynę oraz 0.5 kilograma cukru. Gotować ok godziny na wolnym ogniu delikatnie mieszając. Wrzucić do słoika zakręcić. Do osobnego garnka nalać wodę i wsadzić słoiki. Małe słoiki gotować ok 30 minut duże około godziny na delikatnym ogniu. Jeżeli dżem wyjdzie za słodki to warto dodać kwasek cytrynowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 28.03.2013 14:50
warto wyprobowac
Wojt@s
Wojt@s 16.03.2012 13:58
extra
Barbara/zuza22_85 01.01.2012 20:36
zgadzam sie
bami 05.09.2011 09:21
Przyznam się, że dżemu jeżynowego jeszcze nie jadłam, ale prezentuje się bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak