Sposób przygotowania

Jeżyny umyć i przebrać. Wrzucić na patelni i gotować na delikatnym ogniu. Dodać 3-4 goździki i szczyptę cynamonu oraz żelatynę oraz 0.5 kilograma cukru. Gotować ok godziny na wolnym ogniu delikatnie mieszając. Wrzucić do słoika zakręcić. Do osobnego garnka nalać wodę i wsadzić słoiki. Małe słoiki gotować ok 30 minut duże około godziny na delikatnym ogniu. Jeżeli dżem wyjdzie za słodki to warto dodać kwasek cytrynowy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Przyznam się, że dżemu jeżynowego jeszcze nie jadłam, ale prezentuje się bardzo apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    zgadzam sie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    warto wyprobowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !