Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak wegetariański

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki rosołowe warzywne 2-3 szt
kapusta kiszona 10 dag
cebula 2 szt
oliwa 3-4 łyżki
sok z kiszonej kapusty 1 szklanka
pieprz
kminek
ziemniaki 3-4 szt
masło 1/4 kostki
mąka 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak wegetariański

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę- podsmażamy.
Dolewamy wody ( 1litr) i wrzucamy kostki rosołowe oraz pokrojone ziemniaki- gotujemy do miękkości.
Dodajemy posiekaną kapustę i sok oraz przyprawy- zagęszczamy zasmażką z masła i mąki- gotujemy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 11.06.2015 23:25
kapuśniak znakomicie wygląda
m1monika 10.09.2012 12:33
smaczny :-)
Zoso 31.03.2012 15:22
dobra i pożywna zupa
zdzislawa2 20.11.2011 13:13
uwielbiam kapuśniaczek :)
iga2 26.10.2011 17:09
smaczny
Kuchareczekjeden 15.09.2011 09:09
świetny
Krystyna32 01.09.2011 07:20
extra
kanu83 26.08.2011 09:07
pycha
Natalia40 24.08.2011 18:16
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak