Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek po żydowsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 4 łyżki
woda letnia 1/2 szklanka
palma 200 dag
cukier 1 1/2 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4 sztuka
rodzynki
olejek migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: placek po żydowsku

Wsypać cukier, kakao do wody, zagotować. Po zagotowaniu wlać rozpuszczoną kostkę palmy, ostudzić do temperatury pokojowej. Dodać 4 żółtka /rozmieszane/ i olejek. Z całej masy odlać 1/2 szklank. Do powstałej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodać ubitą pianę z białek. Wszystko wymieszać. Dodać 1/2 paczki rodzynek. Piec ok. 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 19.04.2012 14:50
super
tomek18 03.01.2012 16:01
warto wypróbować
pauluna
pauluna 22.06.2010 10:40
tego jeszcze niemialam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak