Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do kanapek z sera i makreli

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1/2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
twaróg 100 (mielony)
rzeżucha 1 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do kanapek z sera i makreli

Wędzoną makrelę oczyszczam z ości i rozdrabniam widelcem . Ogórka i cebulę kroję w drobną kosteczkę, dodaję do ryby i dokładnie mieszam. Dodaję mielony ser, pieprz świeżo mielony i posiekaną rzeżuchę. Jeszcze raz dokładnie mieszam. Podaję na kromkach razowego chleba z zieloną sałatą. Dekoruję czerwoną cebulą pokrojoną w piórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 28.11.2013 17:35
Ja bardzo lubię właśnie z rzeżuchą, ale czosnek też warto wypróbować.
Malgorzata549 28.11.2013 12:17
gdy nie mam żerzuchy dodaję czosnek, polecam
jeta72 21.05.2013 08:28
lubię taką pastę :-)
caralajna 12.04.2013 07:22
bardzo pomysłowa pasta
IZABELA29 13.01.2013 17:08
pyszna
misia53 28.10.2012 00:08
Świetna pasta ,muszę tylko przekonać do rzeżuchy
alaaa 21.08.2012 23:15
też taką robię jest pyszna
Grazyna0211 24.07.2012 10:02
ja też uwielbiam taką pastę jest pyszna
ben-ka 17.11.2011 13:35
lubię takie pasty i dośc często robię:)
caroline1983 31.08.2011 20:07
dawno takiej nie jadłam, pyszne :)
Elżbieta17 25.08.2011 18:59
Smaczna i zdrowa:)
Magdalena1110 25.08.2011 07:13
bardzo smaczna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak