Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki z estragonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 1 kg
Zalewa:
ocet 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
ziele angielskie 5-6 ziarenek
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
estragon 3 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki z estragonem

Grzyby oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i obgotować w osolonym wrzątku. Dobrze odcedzone grzyby ułożyć w słoiczkach, zalać przestudzoną marynatą, zakręcić i pasteryzować 15 min.

Marynata:
zagotować 1 szklankę wody z przyprawami i ziołami, gotować do 10 min pod przykryciem, po tym czasie dodać ocet 6% i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 26.01.2012 14:35
Lubi? takie dobrze doprawione;):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak