Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z patisonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1/2 szkl
ryż biały 1 szkl
ogórek konserwowy Smak 4 szt
patisony marynowane 1/2 słoika
oliwa
natka pietruszki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sok z cytryny
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z patisonem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie -studzimy . ogórki kroimy w kosteczkę ,patisony na kawałeczki . Jajko gotujemy obieramy i kroimy w duzo kostkę . Wszystkie składniki mieszamy z ryzem . Robimy sos do oliwy dodajemy troszkę soku z cytryny sól i pieprz mieszamy .Polewamy sałatkę dokładnie mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 24.08.2011 14:16
Kolorowo i smacznie:)
halina17 24.08.2011 11:40
dobry przepis
pioge7 24.08.2011 10:40
mniam
iwa643 24.08.2011 07:35
Ozdabiamy natka pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak