Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z ogórków małosolnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki małosolne 300 gram
kwasu z ogórków 500 ml
ząbek czosnku 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
posiekany koperek 3 łyżki
posiekany szczypirek 2 łyżki
cukier
sól
kefir 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z ogórków małosolnych

Ogórki obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać kwasem z ogórków, gotowac kilka minut. czosnek obrać, przecisnąś przez praskę lub rozgnieść, dodać do wywaru ogórków, wywar ostudzić. Kefir połączyć ze śmietaną, dokłądnie wymieszć. Wlać do schłodzonego wywaru. dodac koperek i szczypirek. przprawić do smaku solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 04.04.2011 21:17
dobre
Karolina92 01.02.2011 12:53
z malosolnych? az mnie to zainteresowalo ;p
marenka 01.10.2010 16:21
Świetny przepis
iwona332 17.09.2010 22:44
super
Margo1 05.09.2010 16:48
może być dobre
Łucja1 01.09.2010 14:41
zawsze robiłam z owoców, ale wypróbuje chętnie ten przepis!
mamusia1 31.08.2010 15:57
spróbuje bo to ciekawa potrawa!
gusia1000 24.08.2010 15:34
Pycha.
Kate131 18.07.2010 16:39
ciekawy przepis, zawsze robię z surowych
aginaa 06.07.2010 12:30
bleeee... nie lubie:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak