Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki tort bezowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier 1 1/2 szklanka
masło 1 kostka
kakao
powidła śliwkowe
spirytus
bezy 30 dag
kawa (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: szybki tort bezowy

Jajka utrzeć z cukrem i masłem. Masę podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej powidła śliwkowe a do trzeciej kawę i alkohol /spirytus, koniak/.

Do mas można dodawać właściwie co kto lubi ale dzięki powidłom tort będzie kwaskowy.

Do formy /tortownicy/ pokruszyć bezów by zakryły spód. Nałożyc masę kakaową, znowu pokruszyc bezy, nałozyc masę z powidłami. Znowu pokruszyć ostatnia warstwę bezów i nałozyć masę z alkoholem. /bezy można zastapić gotowymi krążkami bezowymi dostepnymi w sklepach czy marketach/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.01.2012 17:56
dobre
eli82 28.02.2011 09:20
musi być dobry :)
cukiereczek 15.02.2011 11:28
ciekawe
hastalavista 05.11.2010 11:53
musi być pyszny! uwielbiam bezy
cukiereczek 11.10.2010 07:56
Dla mnie bezy są również za słodkie
Katarzyna/kate1980 28.09.2010 13:02
super
pauluna
pauluna 22.06.2010 10:34
zasłodki jak dlamnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak