Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 800 g
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kapusta
bulion
grzyb 2 garści
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe gołąbki

Kapustę sparzamy - w garnku z wrzącą wodą zanurzamy główkę kapusty na 5 minut. Odrywamy liście.

W misce mieszamy mięso, ryż, przyprawy, jajka, bułkę i grzyby mieszamy ze sobą. Układamy na liściach kapusty i dokładnie zawijamy. Układamy w garnku i zalewamy bulionem.

Gotujemy przez 1h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 24.08.2011 14:24
Obiad doskonały....
iziona 24.08.2011 07:41
Też robie z grzybami i są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak