Sposób przygotowania

Do jednego naczynia wlewamy olej i gotujemy na lekkim ogniu. Gdy olej będzie gorący wrzucamy ziarenka kukurydzy i robimy popcorn. Do drugiego naczynia usypujemy górkę z cukru. Dookoła cukru wlewamy wodę i gotujemy na wolnym ogniu. Nie mieszamy tylko czekamy aż woda zacznie parować. Kiedy cukier będzie brązowy dodajemy masło i ubijamy trzepaczką. Gdy powstanie jednolita masa to polewamy popcorn.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    wolę na słono
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawy popcorn
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Karmelowy popcorn jest dobry :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !