Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini rogaliki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
marmolada
żółtko jajek
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: mini rogaliki z ciasta francuskiego

ciasto francuskie rozwinąć jeśli jest mrożone to rozmrozić wycinać trójkąty nakładać marmoladę i zawijać w kształt rogala układać na wysmarowanej blasze posmarować rozkłóconym żółtkiem i upiec w temp.180st.ok.10-15min.po wyjęciu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.04.2013 13:34
świetne te Twoje rogaliki :)
Wafelek2601 19.01.2013 20:27
Bardzo smaczne, polecam.
Motorek 17.06.2012 18:26
pycha
Grazyna0211 22.02.2012 12:16
wyglądają zachęcająco i to bardzo
Angelika10 16.02.2012 20:46
Pyszne.
IKrakowianka 25.11.2011 01:34
super przepis
halinka1011 23.08.2011 20:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak