Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiśnie drążone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 3 kg.
cukier 1 kg.
Syrop:
woda 1 l.
cukier 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: wiśnie drążone

wiśnie umyć i wydrylować po usunięciu pestek włożyć do miski i przesypać cukrem odstawić najlepiej na noc następnego dnia zlać sok a wiśnie powkładać do umytych słoików,do rondla wlać wodę wsypać cukier wymieszać aby się rozpuścił i zagotować gorącym syropem zalewać wydrążone wiśnie do 3/4 słoika szczelnie zakręcić i pasteryzować od zagotowania się wody ok.8min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 18.07.2016 16:31
wygląda smacznie :)
IKrakowianka 09.03.2014 18:32
pyszne wiśnie
Wafelek2601 06.08.2012 10:14
extra
Motorek 04.10.2011 16:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak