Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w sosie pieczarkowym z makaronem pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z królika 2 sztuki
śmietana 1/2 kubeczka
pieczarki 8 sztuk
natka pietruszki 1 gałązka
Makaron kolanka 1/2 opakowania
orzeszki piniowe 1/3 szklanki
czosnek 2 ząbki
bazylia 1 wiązka
oliwa 1/3 szklanki
parmezan starty 1 łyżka
kostka warzywna 1 sztuka
sól do smaku
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w sosie pieczarkowym z makaronem pesto

W rondelku rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie posiekaną cebulkę. Wkładamy udka z królika i obsmażamy z obydwu stron. Solimy i posypujemy natką pietruszki. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Gdy pojawi się wywar dodajemy kostkę warzywną i odrobinę kurkumy. Dusimy udka do miękkości. Następnie dodajemy śmietanę i pokrojone pieczarki i dusimy całość około 20 minut.
Do garnka wlewamy wodę i odrobinę oliwy, gdy się zagotuje wrzucamy makaron. W tym czasie w rozdrabniaczu przyrządzamy pesto. Mielimy na masę orzeszki, czosnek, bazylię i parmezan, możemy posolić do smaku.
Makaron odcedzamy i i mieszamy razem z pesto. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak