Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie posiekaną cebulkę. Wkładamy udka z królika i obsmażamy z obydwu stron. Solimy i posypujemy natką pietruszki. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Gdy pojawi się wywar dodajemy kostkę warzywną i odrobinę kurkumy. Dusimy udka do miękkości. Następnie dodajemy śmietanę i pokrojone pieczarki i dusimy całość około 20 minut.
Do garnka wlewamy wodę i odrobinę oliwy, gdy się zagotuje wrzucamy makaron. W tym czasie w rozdrabniaczu przyrządzamy pesto. Mielimy na masę orzeszki, czosnek, bazylię i parmezan, możemy posolić do smaku.
Makaron odcedzamy i i mieszamy razem z pesto. Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !