Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Mąkę , proszek do pieczenia i cukier mieszamy dolewamy do nich wystudzoną margarynę i mleko.
Wyrabiamy mikserem.
Dodajemy ser i wyrabiamy ręka .
Przekładamy na stolnice i wałkujemy na placek pół cm.
Kroimy na równe kwadraty .
Smarujemy boki każdego roztrzepanym jajkiem z 1 łyżka mleka. Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki i układamy po jednym na każdym kawałku- kwadracie.
Zlepiamy, boki przyciskamy lekko widelcem. Układamy na blaszce posmarowanej i obsypanej mąką .
Pieczemy 20 minut w nagrzanym do 1808 temp/
Po upieczeniu smarujemy lukrem zrobionym z cukru pudru i mleka.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo pomysłowe.Muszę spróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny przepis.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i za szybko nie wysychają więc można śmiało na drugi dzień zjeść ze smakiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    czyżby konkursowy przepis?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !