Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie wigilijne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matjasy śledziowe 1 kg
cebula 3 sztuki
śmietana 1 opakowanie
pieprz do smaku
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie wigilijne

Jabłko umyć i obrać. Następnie zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.
Cebule obrać, pokroić w piórka, umieścić na sicie i sparzyć wrzątkiem.
Matjasy opłukać, odsączyć z wody i pokroić na większe paski.
Przełożyć wszystko do miski, dodać śmietanę i doprawić pieprzem do smaku.
Schłodzić w lodówce przez pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak