Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z jabłkiem i żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mleko 100 ml
cukier waniliowy 16 gram
żurawina do smaku
margaryna do smażenia 2 łyżki
jogurt naturalny 100 ml
Czekolada tabliczka 3 kostki
mąka tortowa 100 gram
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z jabłkiem i żurawiną

Jajaka ucieramy z mlekiem odrobiną soli, dodajemy mąkę.( jeżeli ciasto jest za rzadkie lub za gęste to dodajemy jeszcze trochę mleka lub mąki) Na patelni rozgrzewamy margarynę. Do ciasta dodajemy żurawiny. Całość wylewamy na patelnie i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Jabłko kroimy, czekoladę ścieramy. Gdy omlet jest gotowy faszerujemy go jabłkami z cukrem waniliowym i czekoladą polewamy jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 20.08.2012 14:10
ale smakołyki
AgaS10 14.11.2011 20:06
apetyczny:)
Dorota59 14.11.2011 11:40
jaki świetny
Rybciia 26.09.2011 17:40
fajny
Izabela/bella81 03.09.2011 11:01
ciekawy omlecik
eli82 25.08.2011 11:24
smacznie wygąda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak