Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w pietruszce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
oliwa 1/4 szklanki
pietruszka 1 wiązka
sól 3 szczypty
pieprz 3 szczypty
sos sojowy 3 krople
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w pietruszce

Skrzydełka należy umyć i oczyścić z piór. Do oliwy dodajemy natkę pietruszki- duże ilości, wrzucamy 2 ząbki czosnku, solimy i przyprawiamy pieprzem. Miksujemy na jednolitą masę. Wylewamy na skrzydełka i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki dokładanie mieszamy i wykładamy skrzydełka na blachę. Pieczemy około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak