Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z majerankiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 1 kg
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól i pieprz do samku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z majerankiem

Mięso rozcinamy na płat, lekko rozbijamy, nacieramy przyprawa do mięsa i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
majeranek dokładnie mieszamy z olejem i szczyptą soli i pieprzu, rozkładamy płat mięsa i dokładnie smarujemy z jednej strony, zwijamy ściśle jak roladę i owijamy dokładnie nicią.
obsmażamy na gorącym tłuszczu , podlewamy wodą i dusimy do miękkości, możemy dodać kilka grzybów suszonych , a wtedy sos nabierze jeszcze lepszego smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 24.08.2011 14:39
apetyczna pieczeń:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak