Sposób przygotowania

Ryż ugotować na mleku z dodatkiem wody ( można dodać trochę miodu lub cukru)-w proporcjach pół na pół- woda- mleko. Owoce kroimy, czekoladę ścieramy na tarce lub kroimy na wiórka nożem. Do garnka dajemy masło na które wykładamy torebkę jedną ryżu i wsypujemy owoce. Zasypujemy je cukrem i czekoladą startą po czym przykrywamy drugą torebką ryżu. Całość przykrywamy i dusimy przez jakiś czas na małym ogniu- nie mieszając ale również uważając aby ryż się nie przypalił. Gdy uznamy że ryż jest gotowy wykładamy na talerz, polewamy jogurtem i posypujemy czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być pyszny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam takie rzeczy;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !