Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezrybne Sushi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól 1 jednostka
ryż 1
marchewki 2 szt
kolorowy lub zwykły pieprz 1
olej 1

Przepis i sposób przygotowania na: Bezrybne Sushi

1.Nalej wody do garnka,nie zapomnij jej posolić i zaczekaj aż się zagotuje.
2. Wsyp ryż i gotuj aż stanie się miękki.
3. W trakcie gotowania zetrzyj na tarce na małych oczkach dwie marchewki.
4.Jeśli ryż osiągnął pasującą ci miękkość przecedź go i zalewaj zimną wodą, aż stanie się zimny.
5.Następnie weź sobie mały kubeczek, o jakimś ładnym, ciekawym kształcie.
6.Zamocz palca w oleju i przejedź nim po wnętrzu kubka (ryż łatwiej się będzie odlepiać). Teraz w kubku musisz układać warstwy, w następującej kolejności:
-ryż (ilość zależy od wielkości kubka, ja np. daję 2 cm)
-rodzynki
-marchewka
-posypujemy ogromną ilością pieprzu
-ryż
-rodzynki
-marchewka

I gotowe, życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuba10019961 12.01.2012 13:36
slabe ;//

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak