Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurze udka z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
jabłka 2 duże
bulion drobiowy 1/2 szklanki
masło 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat
cukier
sól do smaku
olej roślinny 150 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurze udka z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Udka marynujemy w marynacie z oleju , majeranku doprawionej pieprzem i solą oraz cukrem.
Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 1 - Kurze udka z jabłkiem foto
2
Udka wyjmujemy z marynaty i odsmażamy na oleju na rumiano.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Kurze udka z jabłkiem foto
3
Jabłka kroimy w małe kawałki i układamy na mięsie.
Zalewamy bulionem.
Krok 3 - Kurze udka z jabłkiem foto
4
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 50 minut w temp.180* C.
Krok 4 - Kurze udka z jabłkiem foto
5
Podajemy z ziemniaczkami.
Krok 5 - Kurze udka z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.04.2013 11:12
tak jeszcze nie robiłam
ewaa 10.11.2012 20:47
pyszne
Kas2 01.03.2012 17:22
ciekawe połączenie, kurczak wygląda świetnie
kuklik 22.12.2011 17:15
jabłka z gęsią mi się kojarzą ale to też fajne
Ela20 20.12.2011 21:14
to musi by pyszne
misia53 08.12.2011 01:07
ja jabłka tylko do drobiu dodaję i bardzo nam smakuje, super!
Sarenka 07.11.2011 07:32
Lubié dodawać jabłko do potraw mięsnych i do zup.
Kucharz_Tomek 26.09.2011 20:50
musi być pyszne
barbara11561 06.09.2011 09:11
pysznie wyglądają
Natalia37
Natalia37 23.08.2011 18:58
pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak