Sposób przygotowania

Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.Ciasto: Margarynę i wodę zagotować. Wsypać mąkę, wymieszać i jeszcze jakieś 3 minuty trzymać na małym ogniu.. Po wystudzeniu dodać jaja. Miksować 5 min na najwyższych obrotach. Podzielić ciasto na 2 części i każdą piec około 20 min w temp. 200 stopni, potem 10 min w 150 stopniach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Mniam, mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Moje ulubione ciasto!:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mojego męża także
  • 4
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam karpatkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna karpatka
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam takie ciasta !
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam domową karpatkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiammm;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    przepyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Całe wieki nie jadłam karpatki, a Twoja wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    robie raz do roku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !